Bramborový bochánek se sýrem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
170 g brambory
4 lžíce mléko
1/2 lžičky prášek do pečiva
100 g niva
1 ks hermelín
170 g hladká mouka
1 svazeček jarní cibulka
mletá chilli paprika
1 lžíce krémžská hořčice
Postup Bramborový bochánek se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, solí a mletou chilli paprikou. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oba sýry nakrájíme na kostky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem a hořčicí
Strouhané brambory promícháme s připravenou a ochucenou moukou. Přidáme nakrájené sýry, cibulku a vše zalijeme rozšlehaným vejcem
Pomocí vařečky vymícháme v těsto. Těsto bude mít řidší a lepivější konzistenci. Z těsta utvoříme kouli - bochánek, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vložíme bramborový bochánek a pečeme asi 40 minut do zrůžovění
Bramborový bochánek se sýrem podáváme nejčastěji jako chuťovku s čerstvou zeleninou.