Kuřecí paličky s jáhlami a zeleninovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 0,33 kostek máslo máslo 1 ks cibule 1 hrneček voda zelenina 300 g jáhly 4 ks žampiony 1 lžíce grilovací koření 3 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř 6 ks kuřecí paličky
Postup Kuřecí paličky s jáhlami a zeleninovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Kuře si nejprve okořeníme a necháme odležet, ideální je přes noc, protože pak více prostoupí chutě, ale není to nutné. Já dávám do kořenící směsi grilovací koření bez lepku, mletý černý pepř, olivový olej, najemno nasekaný česnek a cibuli
Marinované kuře poté pečeme v troubě na 175 °C přikryté a zalité máslem a hrnkem vody. Kuře pečeme do fáze, kdy se začínají konce paliček oddělovat, poté necháme otevřené dopéct pro barvu a křupavou kůrku
Jáhly uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi osmahneme žampiony se solí, pepřem a máslem. Výborné jsou jemně křupavé. Jáhly se žampiony potom smícháme a tvoříme kopečky na talíř
Na obrázku je míchaný salát s mozzarellou, zeleninu dáváme podle chuti, zakápneme pouze olivovým olejem a troškou soli. My máme tendenci dělat menší porce hlavního jídla a dojídat se zeleninou, ale i bez salátu to bude určitě chutnat
Kuřecí paličky s jáhlami a zeleninovým salátem podáváme jako chuťově výborný oběd nebo večeři.