Těstoviny se zeleninou ve woku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 3 řapíky celer 2 lžíce voda 2 ks mrkev 1 lžička med 1 lžíce olivový olej 1 ks čerstvý zázvor 1 ks červená paprika červená paprika 3 lžíce sójová omáčka 1 ks zelená paprika 1 lžička kukuřičný škrob 3 lžíce kukuřičný olej 400 g celozrnné těstoviny 3 lžíce suché šery 120 g kukuřičné klásky z konzervy
Postup Těstoviny se zeleninou ve woku
Postup přípravy receptu
-
Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Důkladně je scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé
Kolečka mrkve povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme na talíř
Ve woku nebo na velké pánvi opékáme na kukuřičném oleji asi minutu na mírném ohni zázvor. Potom jej lopatkou s otvory z woku nebo pánve odstraníme a vyhodíme
Na oleji s příchuti zázvoru opékáme cibiili, česnek, celer a papriky zhruba
2 minuty, přidáme mrkev a kukuřičné klásky a opékáme ještě 2 minuty. Do zeleniny vmícháme těstoviny
Kukuřičný škrob rozmícháme s vodou na hladkou kaši. Vmícháme do ní sójovou omáčku, šery a med. Touto směsí pak přelijeme těstoviny se zeleninou a vše za občasného zamíchání 2 minuty povaříme. Pokrm můžeme ochutit pálivou omáčkou. Upravíme na talíře, ozdobíme červenou paprikou a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny