Těstoviny se zeleninou ve woku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
3 řapíky celer
2 lžíce voda
2 ks mrkev
1 lžička med
1 lžíce olivový olej
1 ks čerstvý zázvor
1 ks červená paprika
červená paprika
3 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená paprika
1 lžička kukuřičný škrob
3 lžíce kukuřičný olej
400 g celozrnné těstoviny
3 lžíce suché šery
120 g kukuřičné klásky z konzervy

Postup přípravy receptu

  1. Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Důkladně je scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé

  2. Kolečka mrkve povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme na talíř

  3. Ve woku nebo na velké pánvi opékáme na kukuřičném oleji asi minutu na mírném ohni zázvor. Potom jej lopatkou s otvory z woku nebo pánve odstraníme a vyhodíme

  4. Na oleji s příchuti zázvoru opékáme cibiili, česnek, celer a papriky zhruba

  5. 2 minuty, přidáme mrkev a kukuřičné klásky a opékáme ještě 2 minuty. Do zeleniny vmícháme těstoviny

  6. Kukuřičný škrob rozmícháme s vodou na hladkou kaši. Vmícháme do ní sójovou omáčku, šery a med. Touto směsí pak přelijeme těstoviny se zeleninou a vše za občasného zamíchání 2 minuty povaříme. Pokrm můžeme ochutit pálivou omáčkou. Upravíme na talíře, ozdobíme červenou paprikou a podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!