Míša řez s malinami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g cukr
6 lžic cukr
6 ks vejce
25 g máslo
250 g máslo
3 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
500 g tvaroh
120 g čokoláda na vaření
maliny
6 lžic polohrubá mouka
2 lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, můžeme použít i dortovou formu. Korpus na míša řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 25 minut. Zda je korpus upečený, zkoušíme klasicky špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout

  2. Dále si připravíme krém. Tvaroh vyšleháme s máslem a cukrem do hladké hmoty. Másla není opravdu moc, také jsem se toho bála, ale je to dostačující. Tvaroh doporučuji klasický v kostce, ne vaničku. Korpus natřeme vyšlehaným krémem

  3. Když je korpus natřený krémem, vezmeme připravené maliny. Mohou být i mražené, ale čerstvé jsou čerstvé. Jednu malinu po druhé zamáčkneme do krému a uhladíme, aby se vytvořil rovnoměrný povrch, na který může přijít poleva

  4. Na polevu si ve vodní lázni rozehřejeme máslo, nalámeme do něj čokoládu a mícháme až vznikne hladká hmota. Pokud je čokoláda příliš tuhá přidáme trochu mléka či vody. Připravenou polevou potřeme krém s malinami. Řezy pak dáme odležet do ledničky, aby se mohly propojit chutě a ztuhla čokoláda

  5. Míša řez s malinami nakrájíme a servírujeme. Případně můžeme ještě na povrchu ozdobit tvarohem a malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!