Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl petrželka petrželka rajčata brambory tymián rozmarýn kuře petržel šalvěj 2 ks šalotky sýr ricotta mletý černý pepř
Postup Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme suchou marinádu: všechny bylinky spolu smícháme v hmoždíři a přidáme sůl. Kuře vložíme do pekáče, vmasírujeme do něj suchou marinádu a necháme asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě
Pak si připravíme speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasadíme marinované kuře a dolů vložíme celé brambory, které jsme promíchali s olejem a zbytkem marinády
Celou nádobu vložíme do grilu a necháme péct. Ke kuřeti budeme podávat ještě rajčatový salát, na ten budeme potřebovat: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promícháme
Upečené kuře necháme na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndáme hotové brambory. Každý brambor nakrojíme do kříže a po krajích zmáčkneme. Navrch vyplníme směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře
Teď vyndáme i kuře, naporcujeme ho a polijeme vypečenou šťávou, kterou jsme na grilu chvíli povařili s trochou vody
Kuře Simon & Garfunkel podáváme s pečenými bramborami a rajčatovým salátem
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!