Letní tofu dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml podmáslí
400 g tofu
500 g maliny
7 ks dětské piškoty
1 - 2 lžíce hnědý cukr
300 g červený rybíz
1 hrst červený rybíz
2 lžíce smetana na vaření
100 g cukrářské piškoty
300 g bílý nízkotučný jogurt
100 g bílá čokoládová poleva
1 balíček želatinový ztužovač
75 g piknik

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme cukrářské piškoty na větší kostičky. Tofu rozmixujeme tyčovým mixérem společně s jogurtem a podmáslím na jemný krém. Ve vodní lázni rozpustíme polevu, přidáme smetanu a piknik. Odstavíme z plotny a vmícháme do tofu krému

  2. Ze želatinového ztužovače si odebereme lžíci bokem, kterou si schováme na polevu. Zbytek připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Krém podle chuti osladíme jednou až dvěma lžícemi hnědého cukru

  3. Do mísy rozetřeme asi dvě lžíce krému na dno, potom nasypeme hrst malin a rybízu, trochu piškotů, vše dostatečně zatlačíme do krému. Na to navrstvíme zase pár lžic krému a opět přidáváme ovoce a piškoty. Vše dostatečně do krému zamačkáváme, aby se netvořily bubliny a aby piškoty nestoupaly na povrch. Takto pokračujeme, dokud nevypotřebujeme krém. Dort necháme tuhnout alespoň 24 hodin

  4. Na vyklopený dort připravíme polevu z rozmačkaného rybízu, který propasírujeme přes sítko a do šťávy společně se lžící vody vmícháme zbylý ztužovač. V polevě namočíme dětské piškoty a odložíme je stranou. Zbytek polevy nalijeme na dort na nakonec na něj položíme zalité piškoty

  5. Letní tofu dort nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!