Jahodový piškot s krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
3 ks vejce
1 lžíce prášek do pečiva
50 g cukr moučka
6 plátků želatina
90 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
2 kelímky smetana ke šlehání
300 g čerstvé jahody
1/2 kg nízkotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme dotuha s polovinou množství cukru. Druhou polovinu vyšleháme se žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec spojíme s bílkovou směsí. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí stěrky zarovnáme. Pečeme na 180 °C a po upečení sejmeme z papíru a necháme vychladnout

  2. Mezitím si namočíme plátky želatiny do vody. Tvaroh ušleháme s moučkovým cukrem, šlehačku ušleháme s vanilkovým. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit v kastrolku. Pak ji zašleháme do tvarohu a necháme vychladnout. Nakonec přimícháme smetanu a omyté a nakrájené jahody

  3. Těsto podélně rozřízneme. Spodní část potřeme krémem a přiklopíme druhým těstem. Necháme ztuhnout v chladu několik hodin

  4. Jahodový piškot s krémem před krájením poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!