Jahodový piškot s krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 3 ks vejce 1 lžíce prášek do pečiva 50 g cukr moučka 6 plátků želatina 90 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 100 g hladká mouka 2 kelímky smetana ke šlehání 300 g čerstvé jahody 1/2 kg nízkotučný tvaroh
Postup Jahodový piškot s krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme dotuha s polovinou množství cukru. Druhou polovinu vyšleháme se žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec spojíme s bílkovou směsí. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí stěrky zarovnáme. Pečeme na 180 °C a po upečení sejmeme z papíru a necháme vychladnout
Mezitím si namočíme plátky želatiny do vody. Tvaroh ušleháme s moučkovým cukrem, šlehačku ušleháme s vanilkovým. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit v kastrolku. Pak ji zašleháme do tvarohu a necháme vychladnout. Nakonec přimícháme smetanu a omyté a nakrájené jahody
Těsto podélně rozřízneme. Spodní část potřeme krémem a přiklopíme druhým těstem. Necháme ztuhnout v chladu několik hodin
Jahodový piškot s krémem před krájením poprášíme cukrem.