Kuře v páře po čínsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 ks zázvor 1,5 lžíce sojová omáčka 700 g kuřecí maso 1 ks jarní cibulka 1 lžička sezamový olej 2 lžičky kukuřičná mouka 1 lžíce rýžové víno 8 ks sušené asijské houby
Postup Kuře v páře po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme v misce s teplou vodou asi na 30 minut. Poté je necháme odkapat, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, odřízneme nohy a houby nakrájíme na tenké plátky
Kuřecí maso nakrájíme po čínském způsobu na menší kousky velikosti soust. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a sezamový olej. Do připravené marinády namočíme kousky kuřete a houby a marinujeme 20 minut
V parním hrnci uvedeme vodu k varu. Ohnivzdornou skleněnou misku opatrně umístíme na bambusový pařák. Z marinovaných kousků kuřete slijeme přebytečnou tekutinu a dáme ji stranou. Maso vyskládáme do skleněné misky a obložíme houbami. Zasypeme plátky zázvoru a kolečky jarní cibulky a necháme vařit doměkka
V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody a pečlivě promícháme. Zbytek marinády a kukuřičnou směs smícháme v malém kastrůlku a za stálého míchání ohřejeme na mírném ohni
Hotové kuře v páře po čínsku podáváme s jasmínovou rýží a poléváme připravenou omáčkou.