Kachní foie gras s karamelizovanými jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
hladká mouka
citronová kůra
kachní játra
mletý černý pepř
kyselá jablka
limetová šťáva
Calvados

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve nasypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvados a necháme podusit

  2. Na talíř nasypeme trochu hladké mouky, osolíme, opepříme a promícháme. Ve směsi obalíme játra, která následně orestujeme na rozpálené pánvi. Jablka nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a přidáme orestovaná játra

  3. Kachní foie gras s karamelizovanými jablky posolíme a podáváme

  4. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!