Kachní foie gras s karamelizovanými jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl petrželka hladká mouka citronová kůra kachní játra mletý černý pepř kyselá jablka limetová šťáva Calvados
Postup Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Postup přípravy receptu
-
Do pánve nasypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvados a necháme podusit
Na talíř nasypeme trochu hladké mouky, osolíme, opepříme a promícháme. Ve směsi obalíme játra, která následně orestujeme na rozpálené pánvi. Jablka nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a přidáme orestovaná játra
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky posolíme a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!