Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
1 ks cibule
2 svazky ředkvičky
2 lžíce sádlo
1 špetka mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky

  2. Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky pohlcují velké množství soli. Je nutné průběžně ochutnávat

  3. Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!