Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 10 ks vejce 1 ks cibule 2 svazky ředkvičky 2 lžíce sádlo 1 špetka mletý kmín mletý černý pepř
Postup Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky
Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky pohlcují velké množství soli. Je nutné průběžně ochutnávat
Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.