Smaženina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 - 8 ks brambory
2 ks cibule
1 ks mrkev
bobkový list
0,5 kelímků kysaná smetana
500 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme. Nakrájíme si brambory na kostky, cibuli nadrobno a mrkev na kolečka

  2. Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a lehce ho naklepeme. Potom maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme dorůžova

  3. Maso položíme do hrnce, nahoru dáme brambory, potom cibuli a nakonec mrkev

  4. Všechno zalijeme vývarem nebo vodou a dáme dusit. Skoro na konci vaření přidáme kysanou smetanu, bobkový list a sůl. Potom dusíme ještě 5 - 10 minut

  5. Uvařenou smaženinu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy