Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g česnek sůl 160 g máslo 700 g brambory 1.5 l mléko 200 g cibule 250 ml smetana 200 g celer 700 g karotka 100 g petržel mletý černý pepř 0.7 kg telecí pečeně
Postup Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Karotku, celer, petržel, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na hranolky a česnek očistíme a pouze oloupáme
Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel a cibuli nakrájené na hranolky a oloupaný česnek
Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlijeme mlékem, pečeme přikryté do měkka
Maso vyndáme a omáčku i se zeleninou zredukujeme, zjemníme máslem a smetanou a dochutíme solí
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, oloupanou karotku uvaříme v mléce do měkka, karotku i brambory rozmixujeme dohladka se smetanou, solí a máslem
Telecí pečení v mléce podáváme nakrájenou na plátky na bramborovém pyré přelité omáčkou se zeleninou.