Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g česnek
sůl
160 g máslo
700 g brambory
1.5 l mléko
200 g cibule
250 ml smetana
200 g celer
700 g karotka
100 g petržel
mletý černý pepř
0.7 kg telecí pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Karotku, celer, petržel, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na hranolky a česnek očistíme a pouze oloupáme

  2. Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel a cibuli nakrájené na hranolky a oloupaný česnek

  3. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlijeme mlékem, pečeme přikryté do měkka

  4. Maso vyndáme a omáčku i se zeleninou zredukujeme, zjemníme máslem a smetanou a dochutíme solí

  5. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, oloupanou karotku uvaříme v mléce do měkka, karotku i brambory rozmixujeme dohladka se smetanou, solí a máslem

  6. Telecí pečení v mléce podáváme nakrájenou na plátky na bramborovém pyré přelité omáčkou se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!