Telecí plátky na másle s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
zeleninový vývar
mletý černý pepř
4 ks telecí kýta
500 g bílý chřest
2 lžičky čerstvá řeřicha
umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 vyšší plátky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Lžíci změklého másla utřeme s hladkou moukou

  2. Plátky telecího masa opečeme na 2 lžících másla, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Pak k masu přidáme očistěný chřest a utřené máslo s moukou. Vše podusíme ještě 10 - 15 minut, dokud nebude chřest měkký. Pak pokrm dochutíme solí, umeoctem a nakonec vmícháme čerstvou řeřichu

  3. Telecí plátky na másle s chřestem podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!