Kachna s pomeranči na divoko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
cibule
kmín
2 ks pomeranč
1 ks kachna
6 kuliček jalovec
10 kuliček pepř celý
10 kuliček nové koření
3 listy bobkový listy

Postup přípravy receptu

  1. Po osolení a okmínování omyté kachny přidáme dovnitř kachny kolečka ze 2 pomerančů bez kůry a pecek - co se nevejde dovnitř, dáme mimo do pekáče

  2. Přidáme asi 6 rozmačkaných kuliček jalovce - není nutné, ale může být. Pak přidáme ke kachně a si 10 kuliček nového koření a celého pepře a 3 bobkové listy. Podlijeme zhruba 1/4 litrem vody, přidáme 2 nadrobno pokrájené cibule a dáme péci. Během pečení píchneme vidličkou do kůže, aby se sádlo vypeklo, podle potřeby podléváme vodou

  3. Šťávu po upečení můžeme trošku zaprášit moukou a povařit

  4. Kachnu s pomeranči na divoko podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím - buď hlávkovým nebo kysaným.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!