Špenát s vejci a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0,5 hrnků olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
6 ks vejce
1 kg brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
0,5 l zeleninový vývar
0,5 hrstí petrželová nať
0,5 lžiček mletý kmín
500 g listový špenát
0,33 lžiček mletý černý pepř
1 hrnek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý listový špenát nasekáme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno a brambory dáme vařit

  2. V hrnci na oleji dozlatova osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nasekaný špenát, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podlijeme trochou zeleninového vývaru s petrželí a dusíme do vyvaření přebytečné tekutiny a změknutí špenátu

  3. Zalijeme smetanou (nejlépe 30%) a zahustíme rozšlehaným vejcem. Ke špenátu přidáme majoránku, malou chvíli ještě provaříme a popřípadě dochutíme

  4. Špenát podáváme s vařenými vejci a vařeným bramborem. Vejce se dají upravit ke špenátu na mnoho způsobů. Maso se také hodí k takto připravovanému špenátu téměř jakkoli upravené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!