Špenát s vejci a bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0,5 hrnků olej 1 lžička sůl 2 ks vejce 6 ks vejce 1 kg brambory 1 lžička majoránka 1 ks cibule 0,5 l zeleninový vývar 0,5 hrstí petrželová nať 0,5 lžiček mletý kmín 500 g listový špenát 0,33 lžiček mletý černý pepř 1 hrnek smetana na vaření
Postup Špenát s vejci a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý listový špenát nasekáme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno a brambory dáme vařit
V hrnci na oleji dozlatova osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nasekaný špenát, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podlijeme trochou zeleninového vývaru s petrželí a dusíme do vyvaření přebytečné tekutiny a změknutí špenátu
Zalijeme smetanou (nejlépe 30%) a zahustíme rozšlehaným vejcem. Ke špenátu přidáme majoránku, malou chvíli ještě provaříme a popřípadě dochutíme
Špenát podáváme s vařenými vejci a vařeným bramborem. Vejce se dají upravit ke špenátu na mnoho způsobů. Maso se také hodí k takto připravovanému špenátu téměř jakkoli upravené.