Karbanátky z bramborové kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 80 g celer 50 g pórek 1 ks mrkev 3 lžíce hrubá mouka hrubá mouka olej na smažení 3 lžíce sterilovaný hrášek 4 lžíce cizrnová mouka 400 g bramborová kaše
Postup Karbanátky z bramborové kaše
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si zeleninu. Menší mrkev a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, hrášek scedíme a necháme okapat. Veškerou takto připravenou zeleninu vmícháme do bramborové kaše, přidáme cizrnovou a hrubou mouku a směs podle chuti dosolíme
Z hmoty lžící vykrajujeme větší kusy, obalujeme je v hrubé mouce a smažíme oleji. Přestože vypadá, že se bude hmota drobit, nebo rozpadat, placky drží krásně, takže lze dělat placičky i větší
Karbanátky z bramborové kaše jsou dobré samotné, chutnají se salátem z kyselého zelí, ale lze je použít i jako netradiční přílohu. Jsou moc dobré i za studena
Tip: Karbanátky z bramborové kaše lze obalit místo mouky i ve strouhance.