Šátečky s malinovým džemem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g máslo
1 ks žloutek
180 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva
250 g měkký tvaroh
vanilkový extrakt
růžové potravinářské barvivo
Extra Jam malina Hamé Sweet

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, tvarohu, mouky a žloutku vytvoříme těsto, zabalíme do fólie a necháme vychladnout v lednici

  2. Těsto rozválíme na půlcentimetrovou tloušťku a nožem nebo kráječem na pizzu nakrájíme na čtverečky o velikosti 5 x 5 cm. Můžeme použít pravítko, abychom opravdu odměřili stejné kousky a spodní i horní díl šátečku na sebe pěkně seděly

  3. Na polovinu dílků položíme dřevěnou nanukovou tyčku. Přidáme malinový džem, maximálně jednu větší čajovou lžičku na každý. Snažíme se umístit džem pouze do středu, aby se okraje neumazaly a dobře se spojily

  4. Opatrně přikryjeme dalším čtverečkem těsta a okraje pevně stlačíme. Na stlačování okrajů těsta použijeme vidličku – šátečky se dobře spojí a zároveň se vytvoří ozdobný vzor. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem – můžeme si pomoct lopatkou na koláč nebo šátečky nadzvednout pomocí širokého nože

  5. Pečeme 8 ‒ 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až okraje začnou zlátnout. Upečené šátečky necháme vychladnout a pustíme se do polevy

  6. V malé misce prošleháme cukr s citronovou šťávou a případně vanilkou. Polevu můžeme také obarvit. Lžící ji naneseme na vychladlé šátečky a posypeme zdobením. Před podáváním necháme polevu zatuhnout

  7. Šátečky s malinovým džemem podáváme ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!