Briošky na domácí hamburgery recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
170 ml voda
1 lžička cukr krupice
20 ml olivový olej
275 g hladká mouka
1/2 balení sušené droždí
sezamová semínka
1 lžička voda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do misky odvážíme mouku, po okrajích osolíme a dáme i olej. Uprostřed vytvoříme důlek, nasypeme sušené droždí (můžeme zaměnit za čerstvé droždí, ze kterého necháme předem vzejít kvásek) a lžičku cukru. Od středu zamícháme, přidáme teplou vodu (ne horkou), polovinu rozšlehaného vejce a vymísíme lepivější těsto. Poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a těsto na briošky necháme na teplém místě kynout cca hodinu. Pokud máme doma domácí pekárnu či hnětač, můžeme si usnadnit práci, těsto bude také ještě nadýchanější

  2. Po nakynutí rozdělíme těsto na 5 dílů a vytvoříme bochánky - domácí brišky. Pokud se těsto lepí, lehce podsypáváme moukou

  3. Bochánky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je ještě 20 - 30 minut kynout přikryté utěrkou. Poté potřeme mašlovačkou zbylým rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a můžeme posypat sezamem

  4. Briošky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 - 15 minut dozlatova

  5. Po vytažení z trouby ihned přikryjeme utěrkou a necháme je pod ní vychladnout

  6. Briošky na domácí hamburgery můžeme proříznout zoubkovaným nožem v polovině a naplnit oblíbenými ingrediencemi na hamburger.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!