Domácí briošky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
50 g máslo
200 ml mléko
50 ml voda
500 g hladká mouka
sezamové semínko
7 g sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. V polovině vlažného mléka rozmícháme sušené droždí s cukrem a necháme asi 5 minut odstát. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a ve vlažné vodě rozpustíme máslo. Mouku se soli prosejeme do mísy a spolu s droždím, mlékem, vejci, vodou a máslem vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 50 minut kynout

  2. Z vykynutého těsta tvoříme kuličky (bulky) asi ve velikosti tenisového míčku, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 20 minut kynout. Pak briošky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova

  3. Vychladlé domácí briošky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pomazánkám, polévkám a grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!