Brandade ze sušené tresky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 400 g brambory mléko tymián rozmarýn saturejka bobkový list olivový olej 1 lžíce zakysaná smetana muškátový oříšek citronová šťáva celý černý pepř mořská sůl 400 g sušená treska
Postup Brandade ze sušené tresky
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu
Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku
V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši
V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem
Brandade ze sušené tresky servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!