Kohout na cibuli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks cibule 2 lžíce sádlo chilli vroucí voda 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks kohout
Postup Kohout na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Z očištěného kohouta vyřízneme mazové žlázy z biskupa a kohouta naporcujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo
Do pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby, dáme dvě lžíce sádla a nakrájenou cibuli. Na cibuli naskládáme porce kohouta, které okořeníme čerstvě mletým pepřem, chilli a solí. Kohouta zalijeme vařící vodou, může být zcela ponořen, zakryjeme poklicí, případně druhým pekáčem
Kohouta pečeme podle stáří a velikosti kohouta asi tři a půl hodiny. Co hodinu kontrolujeme, zda kohout nepotřebuje podlít, podléváme jen vařicí vodou. Na poslední půl hodinu kohouta posypeme mletou paprikou a dopečeme bez zakrytí
Náš kohout měl dva roky a vážil přes dvě kila, pekla jsem ho čtyři hodiny při plném výkonu naší plynové trouby a další dvě hodiny při mírné teplotě. Ovšem lahodný výsledek stojí za to
Kohouta na cibuli podáváme s přílohou podle vlastní chuti, mohou to být brambory, těstoviny, ale klidně i jen chléb a zeleninový salát.