Karbanátky z červené řepy s hranolky a zeleninovou oblohou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 150 g strouhanka pórek 1 lžička kurkuma hranolky salátová okurka 2 ks červená řepa mletý černý pepř cherry rajčátka mleté chilli
Postup Karbanátky z červené řepy s hranolky a zeleninovou oblohou
Postup přípravy receptu
-
Na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou a oloupanou červenou řepu, na strouhání použijeme rukavice. Do nastrouhané řepy rozklepneme jedno vejce, přidáme lžičku kurkumy, chilli, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs opravdu dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky
Na pánvi rozpálíme olej a každý karbanátek osmahneme cca 2 minuty z každé strany a následně je dáme vedle na ubrousek. Na plech dáme pečící papír, umístíme na něj usmažené karbanátky a při cca 150 - 170 °C pečeme asi 20 minut
Karbanátky z červené řepy servírujeme s hranolky opečenými v troubě, nakrájenou okurkou, pórkem a cherry rajčátky. Hranolky zvládneme udělat na plechu s karbanátky.