Karbanátky z červené čočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks mrkev
kari koření
1,5 hrnek červená čočka
6 lžic špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme doměkka a vodu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme a nastrouháme

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a chvíli restujeme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, který jen promícháme a stáhneme z ohně. Zeleninu smícháme s čočkou a vejcem, zahustíme 6 vrchovatými lžícemi špaldové mouky a dochutíme solí a kari kořením

  3. Na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem. tvoříme placičky a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Z uvedeného množství vyjde asi 16 čočkových karbanátků

  4. Karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou kaší, ale jsou dobré i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!