Krémová buchta s ovocným rosolem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 10 lžic olej 4 ks vejce 250 g cukr krupice 100 g cukr moučka 250 g hladká mouka 2 ks zakysaná smetana tuk na vymazání 1 lžička kypřící prášek 250 ml smetana ke šlehání 10 lžic vlažná voda mouka na vysypání 1 plechovka kompotované broskve 1 ks kompotovaná broskev 1 ks vanilkový pudinkový prášek 500 ml malá kompotová láhev rybízu
Postup Krémová buchta s ovocným rosolem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme
Na vychladlý korpus naneseme krém, který připravíme tak, že ušleháme šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a zamícháme. Připravíme si rosol. Šťávu z broskví slijeme a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový pudink, cukr a jednu půlku broskve, vše nejlépe ponorným mixerem rozmixujeme a ve vhodné nádobě 3 minuty povaříme
Na krém poklademe plátky broskví a zalijeme ještě teplým rosolem. Hotovou krémovou buchtu s ovocným rosolem necháme ztuhnout
Krémovou buchtu s ovocným rosolem nakrájíme a podáváme.