Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 2 ks vejce 0,5 ks cibule 0,5 dl smetana smetana 1 dl voda 1 ks mrkev petržel bazalka oregano jíška 1 ks kyselá okurka 1 ks řapíkatý celer 2 plátky toastový chléb mletý černý pepř 2 ks kůzlečí kýta mleté kůzlečí maso zbytek náplně do kůzlečí pečeně
Postup Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny
Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolíme a opepříme
Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 °C. Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků
Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 °C 20 - 30 minut. Upečenou roládu vyndáme stranou a výpek orestujeme na pánvi. Přidáme trochu jíšky a podlijeme vodou
Roládu i nádivku nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a polijeme přeceděnou šťávou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!