Lžícový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 125 g máslo 15 lžic mléko 10 lžic cukr krupice 8 lžic cukr moučka 400 - 500 g ovoce 8 lžic hrubá mouka 20 lžic polohrubá mouka 10 lžic rozpuštěné máslo
Postup Lžícový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme. Přidáme zbytek ingrediencí na těsto a jen je obyčejně smícháme. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku
Vymastíme si plech a těsto na něj nalijeme. Poklademe ovocem podle dostupnosti. Také můžeme použít kompotované ovoce. Samozřejmě scezené. Nakonec vše zasypeme drobenkou
Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C asi 20 - 25 minut do zrůžovění
Před podáváním jen lehce posypeme moučkovým cukrem.