Lžícový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
125 g máslo
15 lžic mléko
10 lžic cukr krupice
8 lžic cukr moučka
400 - 500 g ovoce
8 lžic hrubá mouka
20 lžic polohrubá mouka
10 lžic rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme. Přidáme zbytek ingrediencí na těsto a jen je obyčejně smícháme. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku

  2. Vymastíme si plech a těsto na něj nalijeme. Poklademe ovocem podle dostupnosti. Také můžeme použít kompotované ovoce. Samozřejmě scezené. Nakonec vše zasypeme drobenkou

  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C asi 20 - 25 minut do zrůžovění

  4. Před podáváním jen lehce posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!