Chilli con carne Chihuahua recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 ks česnek sůl 1 ks cibule 3 ks kapie drcený pepř 1 ks červená paprika chilli koření 500 ml hovězí vývar 425 ml červené fazole 1 - 2 lžičky kukuřičná mouka kajenský pepř 500 g mleté vepřové maso 2 ks červená chilli paprička pikantní směs 750 g pšeničný bulgur středně hrubý
Postup Chilli con carne Chihuahua
Postup přípravy receptu
-
Na začátek si připravíme hovězí vývar. Otevřeme konzervu s červenými fazolemi, omyjeme je ve vodě a dáme do misky. Papriku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kapii nakrájíme také na malé kousky. Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno
Nakrájené kapie dáme do hrnce ohřát na olej, poté do oleje přidáme cibuli a česnek. Dále přidáme mleté vepřové maso a smažíme, dokud se nerozpadne na drobné kousky. Poté přidáváme červené fazole s paprikou
Dále přilijeme hovězí vývar a přidáme malý kus pikantní směsi (mäspoma). Směs osolíme a opepříme, přidáváme kayenský pepř a chilli papričky. Vše mícháme a dusíme, dokud červené fazole nezměknou. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici
Připravíme si vodu s moukou nebo solamylem a smícháme. Směs postupně přidáváme do chili con carne Chihuahua a vše necháme dusit, dokud nevydusíme do požadované konzistence, případně zahustíme moukou
Ve druhém hrnci si připravíme pšeniční bulgur nebo rýži, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme asi 15 minut
Chili con carne Chihuahua podáváme s pšeničným bulgurem nebo rýží.