Vepřový guláš na chilli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl vývar 3 ks cibule 1 lžička čerstvý zázvor 800 g vepřová plec naťová cibulka 1/2 lžičky mletý zázvor 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks střední cuketa 1 plechovka sterilovaná sekaná rajčata 4 - 5 ks čerstvá mini chilli paprička
Postup Vepřový guláš na chilli
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nadrobno. Omytou střední cuketu nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme
Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek, zázvor a celé chilli papričky. Přidáme maso, které zprudka opečeme, ochutíme paprikou, solí, pepřem a podle obliby mletým chilli kořením. Vše krátce opečeme, přidáme sekaná rajčata, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Nakonec do guláše vmícháme nakrájené cukety, které povaříme doměkka
Vepřový guláš na chilli rozdělíme na porce, posypeme natí cibulky a podáváme s pečivem. Guláš můžeme servírovat i v malých miskách jako chuťovku k pivu či vínu.