Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
10 g máslo
majoránka
tymián
10 g voda
6 g cukr krupice
10 g citrón
mletý bílý pepř
muškátový květ
sezamové semínko
10 g černý rybíz
30 g kachní játra
mořská sůl
celý barevný pepř
1 g plátková želatina
20 g kachní sádlo
20 g celé smrkové hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme rybízové želé. Černý rybíz a oloupaný, vykrájený citrón bez pecek rozmixujeme na pyré. Přidáme cukr a vodu a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a přidáme namočenou plátkovou želatinu. Do druhého dne necháme vychladit v lednici. Následující den necháme ve stroji šlehat asi 45 minut. Želé rozetřeme do forem a po vychlazení a zatuhnutí krájíme na kostky, které přikládáme k hotové paštice

  2. Připravíme paštiku. Kachní játra opláchneme a osušíme. Umeleme je najemno a necháme je ušlehat s částí rozehřátého kachního sádla o teplotě asi 70 °C do husté krémové pěny. Nakonec paštiku ochutíme solí, bílým mletým pepřem, muškátovým květem a čerstvou majoránkou

  3. Kachní paštiku dáme do silikonové formy a lehce zalijeme zbytkem rozehřátého sádla. Takto připravenou paštiku pečeme ve vodní lázni při teplotě 75 °C zhruba 45 minut. Hotovou paštiku dáme vychladit. Z paštiky vykrajujeme škrabkou na zmrzlinu malé kuličky, které obalíme v nasucho v dozlatova opraženém sezamovém semínku

  4. Na pečené smrkové hřiby si čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na přepuštěném másle s čerstvým tymiánem. Hřiby nakonec ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem

  5. Na talíř dáme plátky opečených smrkových hřibů, ke kterým přiložíme kuličku kachní paštiky obalenou v praženém sezamu. Přidáme rybízové želé a na sucho lehce opečenou teplou celerovou bruschettu. Můžeme ozdobit čerstvým polníčkem. Paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!