Paštika z králíka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
200 g máslo
majonéza
olivy
3 plátky želatina
pepř
250 g zakysaná smetana
1 špetka muškátový květ
sardelová pasta
1 ks mladý králík

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného králíka rozsekáme na menší kousky a dusíme na másle asi 25 minut. Dáváme pozor, aby nezhnědl. Potom maso obereme a jemně umeleme, přidáme vejce, zakysanou smetanu, koření, sardelovou pastu a želatinu připravenou podle návodu na sáčku

  2. Vše dobře promícháme a dáme do formy vymazané máslem a 1 hodinu vaříme ve vodní lázni. Vychlazenou, ztuhlou paštiku krájíme na plátky a ozdobíme majonézou a olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!