Britské vdolky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g cukr
85 g máslo
175 ml mléko
1 ks šlehačka
350 g samokynoucí mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla a mléka vytvoříme kynuté těsto. Použijeme bud' samokynoucí mouku a cukr, nebo hladkou mouku a kvasnice, do které zapracujeme teplé mléko a cukr. Těsto propracujeme, vyválíme na placku a vykrájíme z něj formičkou kolečka

  2. Ta dáme do pekáče vymaštěného máslem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 12 - 15 minut, až britské vdolky zezlátnou

  3. Po vychladnutí rozřízneme a vymažeme bud' máslem a džemem (malinovým nebo jahodovým), můžeme naplnit i šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!