Vánoční cukroví z vlašských ořechů recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 120 g máslo 1 lžíce kakao 220 g hladká mouka 200 g vlašské ořechy vlašské ořechy 1 lžička kypřící prášek do pečiva 150 g přírodní cukr bílá čokoládová poleva
Postup Vánoční cukroví z vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme veškeré suroviny na těsto. Základem je, aby všechny suroviny měly stejnou pokojovou teplotu. Připravíme si vlašské ořechy: 150 g ořechů nastrouháme a zbývajících 50 g jader vlašáků nasekáme na malé kousky. Mouku s kypřícím práškem prosejeme do mísy a promícháme s kakaovým práškem a připravenými oříšky
Jedno vejce rozklepneme a žloutek oddělíme od bílku, ze kterého vyšleháme tuhý sníh. Žloutek odložíme stranou. Z másla a cukru vyšleháme pěnu, do které vmícháme 2 vejce a sníh z bílku, pak postupně přidáváme mouku s kakaem a oříšky. Těsto dobře propracujeme a vytvarujeme do dvou válečků o průměru asi 3 - 4 cm. Každý zabalíme do alobalu nebo folie a necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet. Pak alobal odstraníme a z válečku krájíme kolečka silná asi 3 mm, která potřeme žloutkem
Vánoční cukroví z vlašských ořechů pečeme na pečícím papíru v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 10 - 12 minut. Vychladlé sušenky ozdobíme bílou čokoládou a jadérkem ořechu
Vánoční cukroví z vlašských ořechů uchováme v uzavřené dóze v chladu.