Tomatová polévka s mozzarellou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks rajčata 1 ks cibule bazalka 2 balení mozzarella cukr krystal olivový olej 1 balení rajský protlak mletý černý pepř 2 plechovky konzervovaná loupaná rajčata
Postup Tomatová polévka s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Pokud rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, půjdou lépe oloupat
Cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět a poté přidáme nakrájená rajčata. Necháme chvilku podusit pod pokličkou, dokud nezměknou. Po změknutí přidáme 2 plechovky oloupaných nakrájených rajčat a rajský protlak. Tento základ ještě osolíme a opepříme
Poté základ tomatové polévky promixujeme tyčovým mixérem, dokud polévka není rozmixovaná dohladka. Nakonec polévku povaříme, dochutíme cukrem a natrháme do ní jednu mozzarellu. Na talíři poté můžeme ozdobit natrhanou mozzarellou, lístky bazalky a olivovým olejem
Tomatovou polévku s mozzarellou ihned podáváme k obědu nebo večeři.