Smetanové brambory s ančovičkami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce strouhanka
600 g brambory
1 ks cibule
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
1 konzerva ančovičky v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Dno zapékací mísy vyložíme polovinou nakrájených brambor, které jemně osolíme a opepříme. Na ně rozložíme cibulku a plátky ančoviček, zaprášíme malým množstvím strouhanky a poklademe zbývajícími bramborami. Vše zakapeme olejem z konzervy, opepříme, zalijeme smetanou a poklademe hoblinkami másla

  3. Brambory s ančovičkami pečeme asi při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova

  4. Smetanové brambory s ančovičkami podáváme jako přílohu k rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!