Paštika z drůbežího masa a jater recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 2 ks cibule 5 lžic smetana 1 lžička tymián 0,5 lžiček rozmarýn 20 ml koňak 1 lžička mletý bílý pepř 350 g anglická slanina 50 g bílá veka 2 lžičky mletá sladká paprika 300 g krůtí prsa máslo na vymazání 400 g kuřecí játra
Postup Paštika z drůbežího masa a jater
Postup přípravy receptu
-
Játra, maso, slaninu a veku nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle podusíme do sklovata. Připravené ingredience promícháme, dále přidáme smetanu, vejce, koňak, sůl, koření (mletá sladká paprika, tymián, rozmarýn, mletý bílý pepř) a dobře promícháme
Směs chladíme v mrazícím prostoru ledničky tak, aby slabě namrzla. Pak ji co nejjemněji pomeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a naplníme masovou hmotou. Povrch stlačíme a uhladíme
Do pekáče nalijeme 2 cm vody a uvedeme v troubě do varu. Chlebíčkovou formu vložíme na pekáč do středu předehřáté trouby a paštiku upečeme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 70 minut
Paštiku z drůbežího masa a jater podáváme podle chuti teplou nebo studenou.