Paštika z drůbežího masa a jater recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 ks cibule
5 lžic smetana
1 lžička tymián
0,5 lžiček rozmarýn
20 ml koňak
1 lžička mletý bílý pepř
350 g anglická slanina
50 g bílá veka
2 lžičky mletá sladká paprika
300 g krůtí prsa
máslo na vymazání
400 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra, maso, slaninu a veku nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle podusíme do sklovata. Připravené ingredience promícháme, dále přidáme smetanu, vejce, koňak, sůl, koření (mletá sladká paprika, tymián, rozmarýn, mletý bílý pepř) a dobře promícháme

  2. Směs chladíme v mrazícím prostoru ledničky tak, aby slabě namrzla. Pak ji co nejjemněji pomeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a naplníme masovou hmotou. Povrch stlačíme a uhladíme

  3. Do pekáče nalijeme 2 cm vody a uvedeme v troubě do varu. Chlebíčkovou formu vložíme na pekáč do středu předehřáté trouby a paštiku upečeme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 70 minut

  4. Paštiku z drůbežího masa a jater podáváme podle chuti teplou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!