Bramborové šátečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce petrželka 1 ks žloutek 1 ks žloutek kopr bazalka 100 g parmazán 500 g listové těsto mletý pepř muškátový oříšek 2 ks jarní cibulka máslo na vymazání 400 g brambory vařené ve slupce
Postup Bramborové šátečky
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu si předehřejeme na 200 °C
Brambory uvaříme ve slupce, poté je scedíme, zchladíme a oloupeme. Brambory vařené ve slupce prolisujeme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory promícháme s parmazánem, vejcem, cibulkami a nasekanými bylinkami. Směs osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek
Plech vymažeme máslem, těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce o hraně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci náplně a těsto složíme do trojúhelníčku. Povrch bramborových šátečků potřeme žloutkem
Bramborové šátečky vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova
Bramborové šátečky podáváme teplé i studené jako skvělou chuťovku při různých příležitostech
Foto: Shutterstock.com