Rybí filé po cikánsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
máslo
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks bobkový list
3 - 4 lžíce bílé víno
hladká mouka
60 g anglická slanina
1 - 2 ks kyselá okurka
citronová šťáva
2 ks zelená paprika
mletý černý pepř
4 porce rybí filé á 150 g

Postup přípravy receptu

  1. Rozmražené rybí filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kyselou okurku nakrájíme na kostičky

  2. Na zahřátem oleji zprudka opečeme filé z obou stran dozlatova. Pak kousky ryby přendáme do máslem vymazaného pekáčku a na výpeku necháme zesklovatět slaninu, cibuli a česnek. K cibulce přidáme papriky a rajčata, vše krátce osmahneme, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájené okurky. Směs přidáme do pekáčku k rybě, podlijeme vínem ochutíme malým bobkovým listem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 - 20 minut

  3. Rybí file po cikánsku rozdělíme na porce a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!