Čočková pánev s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 200 - 250 ml vývar 1 špetka mletá skořice 1 ks malá cibule 50 g anglická slanina 100 g červená čočka 250 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 1 ks malý pórek
Postup Čočková pánev s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Čočku vypereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěný pórek na nudličky. Anglickou slaninu drobně pokrájíme
V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na tomto základu za stálého míchání restujeme mleté maso tak dlouho, dokud se jednotlivé kousky neodělí. Pak k masové směsi vmícháme čočku, sůl, pepř a skořici, vše podlijeme vývarem a zvolna zakryté dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2 minuty podusíme
Červenou čočku s mletým masem a pórkem podáváme se zeleninovými saláty.