Zapečený hermelín s Extra Jamem Jahoda a tymiánem na křupavém toustu od Gábiny Soukalové recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 plátky máslo 4 plátky tymián 2 ks hermelín 4 plátky světlý toustový chléb Extra Jam Jahoda od Hamé
Postup Zapečený hermelín s Extra Jamem Jahoda a tymiánem na křupavém toustu od Gábiny Soukalové
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vykrojíme kulatým tvořítkem z toustového chleba kolečka o průměru
hermelínu. Pak plátky chleba opečeme na pánvi na sucho a na opečený toust
poklademe plátek másla a podélně rozříznutou půlku hermelínu
Dále na hermelín dáme asi polévkovou lžíci jahodového džemu a dozdobíme snítkou
čerstvého tymiánu. Takto připravený hermelín zabalíme do pečícího papíru a vložíme do předem předehřáté trouby a pečeme zhruba 5 minut na 200 °C. Dobrou chuť přejí Gábina a Ondra!