Vepřové křupavé řízečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce strouhanka sádlo 3 lžíce parmazán hladká mouka mletý černý pepř 1 lžička chia semínka 600 g vepřová pečínka bez kosti
Postup Vepřové křupavé řízečky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečínku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Lžičku chia semínek necháme nabobtnat ve 2 lžících vody a poté je v míse rozšleháme s vejci a strouhaným parmazánem dohladka
Vepřové plátky obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Řízečky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku osušit
Smažené křupavé řízečky se sýrem a chia semínky můžeme podávat jako teplou chuťovku s čerstvou nebo nakládanou zeleninou a pečivem, vepřové řízečky je možné podávat také jako hlavní chod s bramborovým pyré.