Křupavé klobásky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0,5 sklenek voda
2 ks bobkový list
0,5 sklenek suché bílé víno
500 g vepřová klobása

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové klobásy propícháme a česnek oloupeme

  2. Kvalitní pánev rozehřejeme a do pánve vložíme klobásy s bobkovým listem, oloupaným česnekem a klobásy necháme ztmavnout při obracení. Klobásy podlijeme suchým bílým vínem. Když víno vyprchá, teplotu snížíme a klobásy necháme pomaličku změknout. Podle potřeby přilijeme půl sklenice vody

  3. Křupavé klobásky na víně jsou dobré s rýží, bramborem i pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!