Mandlové těsto se skořicí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

vejce
90 g máslo
1 - 2 lžičky med
90 g cukr moučka
1,5 lžička mletá skořice
180 g hladká mouka
90 g mleté mandle
1 ks malé vejce
1/4 lžičky sušená citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto budeme potřebovat namleté mandle, které zakoupíme nebo nameleme stejně jako ořechy. Máslo necháme povolit

  2. Z odvážené mouky, cukru, mandlí, skořice, vajíčka, medu a sušené citronové kůry vypracujeme těsto. Je trochu lepivější. Mandlové těsto zabalíme do fólie a před rozvalováním necháme odležet a vychladit, práce s ním pak půjde lépe

  3. Z mandlového těsta se skořicí rozválíme plát a vykrajujeme nejrůznější tvary. Před pečením je třeba potřít každý kousek rozšlehaným vajíčkem. Doprostřed můžeme dát mandličku, oříšek apod. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C

  4. Mandlově těsto se skořicí při pečení krásně voní, skoro jako perníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!