Mandlové těsto se skořicí recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- vejce 90 g máslo 1 - 2 lžičky med 90 g cukr moučka 1,5 lžička mletá skořice 180 g hladká mouka 90 g mleté mandle 1 ks malé vejce 1/4 lžičky sušená citronová kůra
Postup Mandlové těsto se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Na těsto budeme potřebovat namleté mandle, které zakoupíme nebo nameleme stejně jako ořechy. Máslo necháme povolit
Z odvážené mouky, cukru, mandlí, skořice, vajíčka, medu a sušené citronové kůry vypracujeme těsto. Je trochu lepivější. Mandlové těsto zabalíme do fólie a před rozvalováním necháme odležet a vychladit, práce s ním pak půjde lépe
Z mandlového těsta se skořicí rozválíme plát a vykrajujeme nejrůznější tvary. Před pečením je třeba potřít každý kousek rozšlehaným vajíčkem. Doprostřed můžeme dát mandličku, oříšek apod. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C
Mandlově těsto se skořicí při pečení krásně voní, skoro jako perníčky.