Klobásy zavařené ve sklenici recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Klobásy zavařené ve sklenici
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdřív si uvaříme vepřové kůže. Kůže vaříme asi 1 hodinu. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Vývar nevylévat, budeme ho ještě potřebovat
Již při zatáčení klobás musíme počítat s tím, že se musí vejít do sklenic
Na dno sklenice položíme kus vařené vepřové kůže a velkou lžíci vepřového sádla. Dále naskládáme do každé sklenice 5 klobás. Do poloviny výšky klobás nalijeme vývar z kůží a zbytek zalijeme vodou tak, aby byly klobásy minimálně jeden cm pod hladinou. Nakonec přidáme zase kousek vařené vepřové kůže
Sklenice pořádně zavřeme víčkem a klobásy zavařujeme 45 minut při teplotě 90 °C. Poté sklenice vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Sklenice neotáčíme. Sádlo musí po ztuhnutí vytvořit souvislou vrstvu, která klobásy ve sklenici uzavře. Pokud se stane, že po ztuhnutí sádla jsou špičky klobás nad ním, není to žádná tragédie. Jen je snězte první, ty by vám celý rok nemusely vydržet
Odkaz na recept na domácí Klobásy, které takto uchovávám jde zde: Domácí klobásy podle Hynka
Určitě se najde někdo, kdo bude mít výhrady k vývaru z kůží. Je možné použít jen čistou vodu, ale připravíte se o výborný sulc, který klobásy nenapodobitelně dochutí. Množství ingrediencí je jen orientační a samozřejmě musí být odvozeno od toho, kolik sklenic budete plnit.