Kuře s tomatovým pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
0,5 kg brambory
1 ks cibule
50 cl bílé víno
2 lžíce olivový olej
1 ks kuřecí prsa
mletý černý pepř
200 g pesto rosso

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na kousky nebo nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno

  2. Nakrájenou cibuli smažíme na trošce oleje tak dlouho, až začne hnědnout. Potom vsypeme maso, osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme. Když by cibule začala víc hnědnout, podlijeme vývarem, vodou, nebo bílým vínem

  3. Když je maso skoro měkké, podlijeme bílým vínem, ale jen trošku, aby se stačilo skoro vyvařit. Celé podlévání dělám po troškách a nesmí se odejít ani na chvíli. Nakonec do kastrolu šoupneme skleničku tomatového pesta, zamícháme a případně trošku naředíme

  4. Kuře s tomatovým pestem podáváme podle chuti s brambory, rýží nebo těstovinami. Myslím, že se dá pokrm modifikovat s paprikovým pestem. Ještě k tomu pestu, nejsem odborník, ale už podle různých barev ve skleničkách je jisté, že se prodává mnoho druhů. Já používám pesto rosso, které obsahuje i 2 sýry (Grana Panado 5% a Pecorino Romano 1%).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!