Křupavé domácí rohlíčky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 300 ml mléko kmín 1 lžička cukr krupice sezam mák 20 g kvasnice 500 g hladká mouka 70 g vepřové sádlo
Postup Křupavé domácí rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme sádlo a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme nakynout
Těsto rozdělíme na polovinu a každou rozválíme na kruh. Rádylkem je rozdělíme na 8 dílků, které stočíme do rohlíků. Rohlíky necháme na plechu chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, mákem, sezamem nebo jinými semínky, případně mletou paprikou či strouhaným sýrem
Rohlíky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do zezlátnutí. Pečeme asi 20 minut při 180 °C
Křupavé domácí rohlíčky necháme vychladnout a podáváme jako vynikající pečivo při různých příležitostech.