Boloňské špagety po domácku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek olej 1 lžička sůl 1 hrst majoránka 3 ks cibule 70 g rajčatový protlak 500 g špagety 500 g mleté hovězí maso 200 g tvrdý sýr čerstvá petrželka 1 lžička mletá sladká paprika 0,5 lžiček mletý černý pepř
Postup Boloňské špagety po domácku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčatový protlak z konzervy a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme majoránku a vše promícháme. Necháme společně chvíli dusit
Nakonec si připravíme špagety. Do vařící osolené vody se lžičkou oleje vložíme špagety a vaříme podle návodu na obalu. Hotové a slité špagety dáme na talíř a polijeme omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (eidam) a můžeme posypat také nasekanou zelenou petrželkou
Boloňské špagety po domácku podáváme jako oběd nebo večeři.