Boloňské špagety po domácku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
1 lžička sůl
1 hrst majoránka
3 ks cibule
70 g rajčatový protlak
500 g špagety
500 g mleté hovězí maso
200 g tvrdý sýr
čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
0,5 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčatový protlak z konzervy a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme majoránku a vše promícháme. Necháme společně chvíli dusit

  2. Nakonec si připravíme špagety. Do vařící osolené vody se lžičkou oleje vložíme špagety a vaříme podle návodu na obalu. Hotové a slité špagety dáme na talíř a polijeme omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (eidam) a můžeme posypat také nasekanou zelenou petrželkou

  3. Boloňské špagety po domácku podáváme jako oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!