Tatranková buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
máslo
5 lžic rum
300 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
1 balíček hera
1 ks tatranka
3 ks tatranka
350 g polohrubá mouka
1 ks mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout

  3. Připravíme si polevu. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni

  4. Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou. Tatrankovou buchtu necháme ztuhnout

  5. Tatrankovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!