Tatranková buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce máslo 5 lžic rum 300 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 1 ks čokoláda na vaření 1 balíček hera 1 ks tatranka 3 ks tatranka 350 g polohrubá mouka 1 ks mléčná čokoláda
Postup Tatranková buchta
Postup přípravy receptu
-
Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout
Připravíme si polevu. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni
Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou. Tatrankovou buchtu necháme ztuhnout
Tatrankovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.