Tatranková bábovka s jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3/4 hrnku olej 3 ks vejce 0,5 hrnků mléko 2,5 hrnky jablko 1 balíček prášek do pečiva 3/4 hrnku cukr moučka 1 ks tatranka 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1 lžíce kandované ovoce nebo rozinky
Postup Tatranková bábovka s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, nastrouháme a odebereme potřebné množství. Tatranku nastrouháme
Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 °C asi 50 minut. Po upečení tatrankovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme
Upečenou tatrankovou bábovku s jablky můžeme i přelít čokoládovou polevou.