Tatranková bábovka s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3/4 hrnku olej
3 ks vejce
0,5 hrnků mléko
2,5 hrnky jablko
1 balíček prášek do pečiva
3/4 hrnku cukr moučka
1 ks tatranka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 lžíce kandované ovoce nebo rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, nastrouháme a odebereme potřebné množství. Tatranku nastrouháme

  2. Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 °C asi 50 minut. Po upečení tatrankovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme

  3. Upečenou tatrankovou bábovku s jablky můžeme i přelít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!