Veganské čočkové placičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1/4 lžičky sůl
1 lžíce hořčice
1 hrnek čočka
3 lžíce hrubá mouka
olej na smažení
4 lžíce cizrnová mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžíce cikánská omáčka
50 g veganská uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si namočíme čočku. Druhý den čočku propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme. Budeme potřebovat 1 hrnek uvařené čočky

  2. Veganskou uzeninu pokrájíme na kostičky a utřeme si oloupaný česnek. Přidáme hořčici, cikánskou omáčku, papriku, vmícháme čočku, hrubou a cizrnovou mouku a umícháme těstíčko

  3. Na pánvi zahřejeme olej a lžicí do něj klademe bochánky těstíčka. Čočkové placičky smažíme po obou stranách. Ze začátku, než těsto smažením ztuhne, je potřeba s bochánky manipulovat opatrně

  4. Veganské čočkové placičky jsou chutné teplé i studené. Dají se jíst jen tak, podávat s bramborovou kaší či připravit z nich veganské hamburgery - na housce se zeleninou a veganskou majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!