Pravé boloňské špagety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 lžíce rajčatový protlak 450 g špagety 3 lžíce olivový olej mletý pepř 250 g mleté hovězí maso 1 lžíce čerstvá bazalka 100 g parmská šunka 280 g konzervovaná rajčata 80 g kuřecí játra 150 g bílé víno (marsala)
Postup Pravé boloňské špagety
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev
Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso
i játra musejí zhnědnout
Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut
Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky
Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře
Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny