Pravé boloňské špagety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
450 g špagety
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
250 g mleté hovězí maso
1 lžíce čerstvá bazalka
100 g parmská šunka
280 g konzervovaná rajčata
80 g kuřecí játra
150 g bílé víno (marsala)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev

  2. Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso

  3. i játra musejí zhnědnout

  4. Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut

  5. Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky

  6. Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře

  7. Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!